Architectuur Health Scan

Werken met plezier en waar je geprikkeld wordt. Om elke dag het beste uit jezelf te halen.

Meer informatie

IT-architectuur is de basis van je IT-landschap

Een Architectuur Health Scan geeft je een inzicht in de staat van je IT-architectuur en maakt het mogelijk om te bepalen welke IT-aspecten aandacht nodig hebben. Het is een momentopname van je ICT-omgeving op dat specifieke moment. Dankzij deze ICT-architectuur scan krijg je verschillende rapporten waarop de mogelijke bedreigingen uitgelicht worden met passende aanbevelingen. Die bedreigingen en aanbevelingen worden samen onze ICT-architect in een persoonlijk gesprek gepresenteerd en toegelicht.

De Health Scan wordt online of op locatie afgenomen door onze ICT-architect op basis van +/- 24 vragen en 4 focus gebieden namelijk; Operations, Security/Compliancy, User/Business Experience en Architectuur.

Meer informatie

Jarenlange ervaring

Onze IT-architect heeft meer dan 15 jaar ervaring in het analyseren en adviseren van IT-infrastructuren. Hello Professionals heeft meer dan 20 jaar ervaring in het samenbrengen van opdrachtgevers en IT-professionals.

Betrouwbaar & toegankelijk

Bij Hello Professionals staat kwaliteit, betrokkenheid en betrouwbaarheid voorop. Onze Architectuur Health Scan is voor iedereen toegankelijk. Wij kiezen voor een persoonlijke benadering.

Direct een actieplan

De Architectuur Quick Scan vindt plaats met onze IT-architectuur. De Quick Scan duur ongeveer 2 uur. Tijdens dit gesprek worden de eerste stappen richting eventuele verbetering al toegelicht. Na afloop ontvangt je een actieplan.

Snel een afspraak inplannen

Plan snel een afspraak in met onze IT-experts. Maak eenvoudig een afspraak via ons contactformulier of bel ons! De Architectuur Health Scan wordt online of op locatie afgenomen op basis van +/- 24 vragen en 4 focusgebieden.

Het belang van een goede IT-architectuur voor je organisatie

Een goede, doordachte IT architectuur is ontzettend belangrijk voor je organisatie. Toch wordt het in menig bedrijf nog wel eens als ondergeschoven kindje gezien. Zonde, vinden wij. In dit blog lees je waarom IT architectuur zo belangrijk is en waaraan het volgens onze IT experts moet voldoen. 

Gevolgen ontbreken van een duidelijke architectuur 

In december 2021 werd de IT-wereld opgeschrikt door het log4j beveiligingslek. Techniek had hier niet zomaar een oplossing voor, dus waren organisaties gedwongen om diensten uit de lucht te halen. Dit was geen makkelijke beslissing, maar wat het nog erger maakte, is dat vele organisaties niet wisten welke andere diensten hiermee ook geraakt zouden worden.

Een ander probleem dat nu veel speelt is ransomware. Om hier preventieve maatregelen tegen te kunnen nemen, moet er wel inzicht zijn in de potentiële risico’s. Gaat het toch mis en wordt een systeem gegijzeld, dan is het voor de recovery belangrijk dat er inzicht is hoe de omgeving eruit zou moeten zien. 

Zonder namen te noemen, hebben we meegemaakt dat er bij een organisatie systemen niet hersteld konden worden, omdat er gewoon geen idee was wat het systeem deed. Een goede IT-architectuur, vastgelegd in een document, is dus onmisbaar. 

ICT vacatures

Interesse in een Architectuur Quick Scan?

Kom dan in contact met ons!

ICT vacatures

Interesse in een Architectuur Quick Scan?​

Kom dan in contact met ons!