Datacenter Engineer

Nieuwegein
HBO, MBO
2 - 5 jaar
32 - 40 uur

Voor een vast dienstverband bij onze klant in Nieuwegein zoeken wij een Datacenter Engineer. Onze klant is een grote internationale managed services IT-organisatie en in meer dan 20 landen actief.  Zij bieden totaaloplossingen voor werkplekken, servers en netwerken. Jouw dag is elke dag weer anders door de grote verscheidenheid aan klanten in bijvoorbeeld de overheid, zakelijke dienstverlening en gezondheidszorg.  

Hierdoor biedt onze klant een kostenefficiënte service-oplossing waardoor gebruikers één centraal aanspreekpunt hebben voor alle maintenancevragen en minder afhankelijk zijn van de standaard warranty/servicepacks en end of life voorwaarden van fabrikanten en leveranciers. Samen met 200 collega’s ben je altijd bereidt net dat stapje extra te doen voor de klanten en weet jij het verschil te maken. 

Hoe ziet een werkdag als Datacenter Engineer eruit? 

Tussen 08:00 en 08:30 uur kom je het hoofdkantoor binnen. Je pakt een kop koffie en praat gezellig even bij met je collega’s, je checkt wie jullie planningsdienst heeft en zet je laptop aan. Er komt direct een call van een klant binnen. De planner checkt welke collega beschikbaar is en bedeelt het incident toe aan jou.  

Je bekijkt direct wat het probleem bij de klant is: een defecte disk op een HP server. Je neemt contact op met de klant en vraagt om een ADU report. Hiermee kan je zien wat voor type disk je moet hebben, om het probleem te verhelpen. Je checkt in het logistieke voorraad systeem en zoekt de locatie van het betreffende onderdeel op. Je plant de afspraak met de klant in voor later op de middag.  

Er komt nog een incident binnen, nu is het een DIMM op een Dell server die defect is. Ook deze call wordt aan jou toegewezen. Je checkt wat de klant je heeft gestuurd aan loginformatie, maar je wilt nog even zekerheid over het type DIMM, dus vraag je een dSET (of SA) rapport op. Nu is het duidelijk welke DIMM defect is en zoek je weer het onderdeel op in de voorraad. Een collega komt intussen even bij je bureau staan om te vragen of je even naar een explorer van een SUN/Oracle T5 server kan meekijken waar iets aan mankeert. Samen checken jullie wat er aan de hand kan zijn.  

Na de lunch ga je op weg naar het Datacenter waar de machine van de eerste klant staat. Je belt de klant dat je aangekomen bent en dat je gaat starten met je werkzaamheden. Nadat je de disk verwisseld hebt, neem je contact op met de klant om te verifiëren dat alles in orde is. Hierna vertrek je naar de 2e klant waar je in overleg de machine down brengt en de DIMM vervangt. Na vervanging check je of de fouten weg zijn en vraag je bevestiging bij de klant. Je meldt je af bij de planning dat de klussen voor die dag zijn afgerond. 

Wat zoeken wij in een Datacenter Engineer:  

 • Afgeronde mbo- of hbo-opleiding richting IT; 
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een IT-omgeving; 
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal; 
 • Ervaring met hardware en software; 
 • Je bent nieuwsgierig en oplossingsgericht; 
 • Je bent leergierig, communicatief vaardig en klantgericht; 
 • Analytisch denkvermogen. 

Wat maakt deze functie uniek? 

Voor deze functie vragen wij minimaal 3 jaar werkervaring in de IT, bijvoorbeeld als Support Engineer of Systeembeheerder. Maar ervaring met cloud producten is niet noodzakelijk. Je start namelijk met een intensief opleidingstraject waarin wij je alle kennis bijbrengen voor het goed vervullen van deze functie. Een veelzijdige baan is natuurlijk al een goede beloning, maar … ook bieden wij je graag het volgende aan: 

Wat we bieden 

 • Betaald opleidingstraject van 12 dagen; 
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden; 
 • Salaris dat meegroeit met jouw kennis en certificeringen; 
 • Leaseauto of reiskostenvergoeding; 
 • 25 vakantiedagen; 
 • 8,33% vakantiegeld; 
 • Pensioenregeling. 

En daarnaast gezellige borrels, uitjes en leerzame kennisdelingssessies. 

Over Hello Professionals 

Hello Professionals is een IT-partner met meer dan 20 jaar ervaring in het samenbrengen van IT-professionals en opdrachtgevers. Wij adviseren en verbinden IT-vraagstukken met de benodigde kennis. Dit doen wij vanuit ons uitgebreide netwerk  met een breed scala aan IT-specialisten. 

Wij detacheren professionals van supportmedewerkers tot Cloud specialisten en doen dit met onze cultuur assessment net even anders. Door goed verwachtingsmanagement, transparantie en eerlijk zaken doen maken wij het verschil. 

Bij Hello Professionals willen wij jouw verwachtingen overtreffen. Hierbij maakt het voor ons niet uit of je bij ons in vaste dienst bent of ingehuurd. Daarom kiezen wij voor een betrokken aanpak. Met ons coaching- en ontwikkelprogramma helpen wij jou verder in je carrière. Dit doen we door samen met jou te kijken naar ambities, competenties en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Als jij bij ons komt werken, ben je verzekerd van een betrouwbare werkgever / opdrachtgever, die je snel op de plek brengt waar jij je ambities kunt waarmaken. 

De volgende stap in jouw ICT-carrière begint bij Hello Professionals! 

Interesse?

Geïnteresseerd in deze IT-vacature? Solliciteer dan gelijk op deze ICT-vacature! 

Of ben je benieuwd naar onze andere IT-vacatures? Klik dan hier voor alle ICT-vacatures! 

Deel de vacature

Solliciteer direct

Jouw sollicitatie versturen

Leuk dat je bij Hello Professionals solliciteert! Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. Het gehele proces wordt binnen 7 dagen afgerond.

Eerste kennismaking

In dit gesprek via Microsoft Teams leren we elkaar beter kennen. Zo komen wij erachter of je de IT-professionals bent die wij zoeken en of dit de functie is die jij zoekt!

Tweede kennismaking

Tijdens het tweede gesprek hebben we het nog uitgebreider over de functie, jouw ambities, de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden en nemen we ons cultuurassessment af.

Het voorstel

Ben jij enthousiast en zijn wij enthousiast? Dan doen we jou een aanbod met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Welkom bij het team!

Gefeliciteerd en welkom bij het team van Hello Professionals! We blijven je zoveel mogelijk ondersteunen om het beste naar boven te halen!

Onze visie

Bij Hello Professionals willen wij jouw verwachtingen overtreffen. Iedere dag, overal. Voor elke sollicitant, medewerker of opdrachtgever. Daarom kiezen wij voor een betrokken aanpak. Met ons coaching- en ontwikkelprogramma helpen wij jou verder.

Deel de vacature

Solliciteer direct

Solliciteer direct

Solliciteer direct