Freelance Senior SOC Engineer

Utrecht
HBO
5 - 10 jaar
32 - 40 uur

Heb jij meerdere jaren ervaring op een Security Operating Center? Vind je het leuk om de lead te nemen, het SOC verder vorm te geven, kennis over te dragen aan jonge, ambitieuze collega’s en hen te motiveren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Hello Professionals zoekt voor een IT-dienstverlener in de omgeving van Utrecht een Freelance Senior SOC Engineer voor 32-40 uur. Onze klant is een echt familiebedrijf waar je geen nummertje bent maar echt wordt gewaardeerd op je kennis en kunde.

Als Freelance Senior SOC Engineer ben je het aanspreekpunt voor klanten en werk je samen met je team aan meerdere incidenten, service requests en changes tegelijk waarbij er veel aansluiting is met de werkzaamheden van andere engineers. Het team bestaat uit 25 gemotiveerde collega’s.

De duur van de opdracht betreft minimaal 3 maanden met optie tot verlening.

 • Adviseren van klanten;
 • Het 1eaanspreekpunt bij vragen en/of incidenten voor onze klanten;
 • Het uitvoeren van stand-by diensten.
 • Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor onze klanten en collega’s;
 • Kennisoverdracht aan collega’s uit het team en hen motiveren;
 • Registreren en inventariseren van de security incidenten en 1een 2elijns calls;
 • Samenwerken met collega engineers en architecten;
 • SOC verder te ontwikkelen;
 • Uitvoeren van (complexe) changes en je houdt hier de regie over;
 • Verzamelen van de benodigde informatie om zodoende snel tot een oplossing te komen voor onze klanten;
 • Waken over de veiligheid van onze klanten.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Kennis van netwerken en security solutions;
 • Klant- en servicegericht;
 • Een echte teamplayer;
 • Kennis van één van de volgende componenten Cisco, F5 Networks, Fortinet, Palo Alto Networks, Infoblox, ExtraHop, CyberArk is een pré.

Hello Professionals is een IT-partner met meer dan 20 jaar ervaring in het samenbrengen van IT-professionals en opdrachtgevers. Door je bij ons aan te sluiten maak je automatisch deel uit van ons IT-expert netwerk en kun je mooie opdrachten binnenhalen. Wij helpen jou bij het vinden van de perfecte match. Wij detacheren professionals van supportmedewerkers tot Cloud specialisten en doen dit met ons cultuurassessment net even anders.

Als Hello Professionals zetten wij net altijd dat stapje extra voor onze klanten en professionals. Wij zijn open en eerlijk en komen onze afspraken altijd na. Iedere dag willen wij de verwachtingen overtreffen. Wij zijn daardoor erg betrokken bij onze klanten en professionals.

Net even iets beter  

Wij communiceren open over de tarieven en marges. Zo werken wij altijd met een vaste transparante marge zodat niemand voor verassingen komt te staan.  

Als ZZP’er krijg je bij Hello Professionals net dat beetje extra, Wij betalen jouw factuur binnen 7 werkdagen en wij bieden jou de kans om deel uit te maken van ons expert netwerk.   

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze IT-freelance vacature? Reageer dan op deze IT freelance opdracht! Wij ontvangen graag je CV met hierin jouw motivatie, beschikbaarheid en uurtarief.  

Meer informatie?

Nog vragen over deze IT freelance opdracht? Bel 085 303 4640 of mail naar info@hello-professionals.nl.

Deel de vacature

Solliciteer direct

Jouw sollicitatie versturen

Leuk dat je bij Hello Professionals solliciteert! Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. Het gehele proces wordt binnen 7 dagen afgerond.

Eerste kennismaking

In dit gesprek via Microsoft Teams leren we elkaar beter kennen. Zo komen wij erachter of je de IT-professionals bent die wij zoeken en of dit de functie is die jij zoekt!

Tweede kennismaking

Tijdens het tweede gesprek hebben we het nog uitgebreider over de functie, jouw ambities, de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden en nemen we ons cultuurassessment af.

Het voorstel

Ben jij enthousiast en zijn wij enthousiast? Dan doen we jou een aanbod met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Welkom bij het team!

Gefeliciteerd en welkom bij het team van Hello Professionals! We blijven je zoveel mogelijk ondersteunen om het beste naar boven te halen!

Onze visie

Bij Hello Professionals willen wij jouw verwachtingen overtreffen. Iedere dag, overal. Voor elke sollicitant, medewerker of opdrachtgever. Daarom kiezen wij voor een betrokken aanpak. Met ons coaching- en ontwikkelprogramma helpen wij jou verder.

Deel de vacature

Solliciteer direct

Solliciteer direct

Solliciteer direct