Digital Signage

Lees hier ons eerste gastblog van onze IT-expert Michael. Michael is onderdeel van ons IT-expert netwerk en bovendien gespecialiseerd in digital signage, applicatiebeheer en allround IT-beheer functies. Benieuwd naar ons IT-expert netwerk? Klik dan hier!

Waarom starten met digital signage

De wereld word steeds digitaler, elke volgende generatie is meer digitaal georiënteerd. We zijn gewend te kijken naar digitale schermen, smartphones, tablet, smart watches, e-readers, etc. Digitalisering wordt steeds belangrijker en biedt daarnaast ook vele kansen en mogelijkheden.

Alvorens je gaat beginnen met inzetten van digitale communicatie middelen is het belangrijk te weten wat het gewenste doel is. Wat wil je bereiken? Een doel kan zijn: digitaliseren van analoge/papieren informatie, het boosten van verkoop, wil je advertentie ruimte verkopen. Wil je gasten en bezoekers informeren of het verblijf veraangenamen of de sfeer verhogen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Uit verschillende onafhankelijke onderzoeken komt naar voren dat digital signage werkt!

5 goede argumenten om te starten met digital signage

1. Kosten/tijd besparing

Digital signage lijkt misschien een kostenpost maar niets is minder waar. Mits op de juiste manier ingezet kunt u aanzienlijk kosten besparen. De aanschaf van een display is een investering welke u over jaren kunt afschrijven. In combinatie met een goed gekozen veelzijdig CMS (content management systeem) kunt u zeer snel en eenvoudig nieuwe content opmaken in huisstijl. U bespaart namelijk direct tijd en opmaakkosten. Geen posters meer opplakken, geen drukkosten en geen handeling

2. Snel, dynamisch en actueel

Inspelen op actualiteiten of snel een aanpassing doorvoeren is met enkele klikken geregeld. Berichten zijn altijd actueel, ook omdat u deze middels scheduling een einddatum kunt meegeven. Daarnaast kunt u meerdere uitingen/mededelingen/advertenties combineren op een display.

3. Professioneel en effectief

U kent de situaties ongetwijfeld; opgeplakte papiertjes en informatie/prikborden. Print is makkelijk en een papiertje is zo geprint en opgeplakt. Dit draagt veelal niet mee aan een professionele uitstraling en de huisstijl. Met digitale signage hou je grip op uitingen. Middels rollen en rechten is te bepalen wie berichten kan plaatsen. Zo zorg je ervoor dat het er tip top uitziet. De belangrijkste reden is dan ook natuurlijk dat dit de effectiviteit ten goede komt.

4. Duurzaamheid

Mits gekozen voor het juiste type display draagt een digital signage oplossing bij aan duurzaamheid. Er bestaan zeer energie zuinige signage displays, als duurzaamheid ook voor u belangrijk is let hier op bij de keuze van hardware. Door te digitaliseren bespaar je direct op papier. Wist je dat voor de productie van 1 vel A4 papier 10 liter water nodig is?

5. Omzet verhoging & interactie

Verleid uw klanten of gasten met gerichte aanbiedingen op het juiste moment van de dag. Bijvoorbeeld de horeca: ’s middags een aanbieding voor een lunch gerecht en ’s avonds een aanbieding voor een diner. Accountants kantoor einde kwartaal bijvoorbeeld: Reminder voor de BTW aangifte. Wist u dat wij dit voor u kunnen verzorgen? Combineer digitale uitingen met QR codes en/of geluid en zorg voor interactie. Dit door bijvoorbeeld: Scan de code en ontvang een kortingsvoucher.

Project uitbesteden of niet?

Heb ik het vereiste talent in huis voor mijn digital signage project? Heb ik wel genoeg mensen hiervoor? Als je twijfel hebt over capaciteiten en bemanning, dan doe je er goed aan om de expertise van externe partijen in te schakelen. Denk hierbij aan freelance IT’ers, marketingstrategen, tekstschrijvers of designers. De voorwaarde voor succes is dan wel: vaak en goed met elkaar communiceren.

Vertrouw je digital signage systeem toe aan IT ’ers. Laat de IT-kant van je digital signage over aan een collega (of freelancer) die ervaring heeft met hardware- en content management (CMS)-systemen.

Mijn gouden tip bij de installatie: Schakel altijd een professionele integrator van digital signage in. Waarom?

  • Een specialist vindt snel de beste oplossing voor je specifieke behoeften en wensen en komt met suggesties en ideeën waar je nog niet over hebt nagedacht. Zo win je kostbare tijd en wordt je digital signage systeem winstgevend.
  • Een professionele partner zorgt ervoor dat je niet wakker hoeft te liggen van de technische implementatie van de digital signage hardware en software. Je focust je volledig op datgene waar het echt om draait: de boodschap die je wilt overbrengen.
  • Via die partner heb je op elk moment de kennis binnen handbereik om je digital signage project op de rails te houden.

Over het IT-expert netwerk

Hello Professionals heeft met de grootste zorg de beste IT experts geselecteerd in verschillende expertises. Zeer ervaren IT-experts met diepgaande kennis en ieder in zijn eigen vakgebied. Onze IT experts zijn projectmatig inzetbaar voor korte en lange duur. Neem contact met één van onze collega’s en laat je verassen door onze IT-experts!