Het nut van het behalen van IT-certificaten

Wanneer je in de IT (of ICT) werkzaam bent, weet je als geen ander dat de techniek niet stilstaat en dat nieuwe ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Door je naast je werk bezig te houden met het behalen van de laatste certificaten op het gebied van IT (en ICT), zorg je ervoor dat jouw kennis altijd up-to-date is. Hieronder vertellen we je meer over het nut van het behalen van IT-certificaten!

Meer kans op de perfecte baan

Heb je een IT-vacature of een ICT-vacature gevonden voor dé perfecte functie? Dan is de kans groot dat er na het solliciteren gekeken gaat worden naar je CV. Door het behalen van verschillende certificaten op het gebied van IT (of ICT), geef je jouw CV per direct een flinke boost. Je laat aan je potentiële werkgever zien dat je geïnteresseerd bent in je vakgebied en graag de handen uit de mouwen steekt als het gaat om het opdoen van nieuwe kennis. Daarnaast hebben veel werkgevers baat bij werknemers met actuele kennis en zorgen certificaten voor een verhoogd zelfvertrouwen wanneer je gaat solliciteren op een IT-vacature of een ICT-vacature.

Sneller doorgroeien

Het behalen van IT en ICT-certificaten is niet alleen relevant voor wanneer je nog op zoek bent naar een nieuwe baan. Sterker nog: júist als je al een baan hebt, kan een certificaat op het gebied van IT of ICT veel toegevoegde waarde hebben. Het is namelijk zo dat het hebben van IT of ICT-certificaten je kans op promotie verhoogt. Iemand met meer kennis is namelijk in staat om een complexere – en hogere – functie binnen de IT of ICT te bekleden. Dit leidt in de meeste gevallen niet alleen tot een hoger salaris, maar ook tot meer plezier in je werk. Win-win!

Specialisatie

De technologische wereld van vandaag en morgen staat voor een hoop complexe uitdagingen. De vraag naar mensen met specialistische kennis op het gebied van IT en ICT lijkt dan ook met de dag te stijgen. Op het gebied van IT zijn er veel verschillende soorten certificaten te behalen. Je hebt natuurlijk de vrije keuze in welke certificaten je wil behalen, waardoor je de mogelijkheid krijgt om je te verdiepen in een specifieke tak van sport. Hierdoor kun je sneller een specialist in je vakgebied worden dan je misschien in eerste instantie zou denken! Met veel specialistische kennis op zak, kan je mooie en uitdagende functies gaan vervullen. Bij de IT-detachering of ICT-detachering heb je zo een stapje voor op de rest.

Mogelijkheden tot omscholing

Hoewel er nog wel eens wordt gedacht dat je op het gebied van carrière gebonden bent aan de opleiding die je ooit hebt gevolgd, hoeft dit vandaag de dag helemaal niet meer waar te zijn. Helemaal in de wereld van IT en ICT-detachering, zijn de mogelijkheden eindeloos. Door de verschillende certificaten die je kan behalen, is het gemakkelijker geworden om een andere richting in te slaan. Denk bijvoorbeeld aan certificaten van Microsoft, Linux, ITIL of Prince2. Met dergelijke certificaten op het gebied van IT en ICT, ben je verzekerd van een verdiepingsslag.

Ben je dus niet 100% tevreden met jouw tak van sport, school jezelf dan om door middel van het halen van bepaalde IT of ICT-certificaten. Zie je bijvoorbeeld wel wat in het beheren en onderhouden van hardware, dan zou je met behulp van de nodige certificaten richting de functie als systeembeheerder kunnen groeien. Bij de IT-detachering en ICT-detachering wordt er naast je opleiding ook gelet op certificaten.